torsdag 29. august 2024

Farstadsanden og Nordneset



Dette er et fint sted som anbefales å besøke.

Farstadsanden er en stor og hvit sandstrand som ligger i Hustadvika med storhavet som kommer rett inn. Derfor er ikke vannet så varmt selv på varme dager , men mange bader der allikevel.

Når naturen stormer og uværet er på sitt heftigste er stedet også veldig populært å oppleve.
Det er opparbeidet parkeringsplass og finnes et bygg med toaletter der.
En kan velge å gå fra 3 forskjelige steder om en ønsker en spasertur ut til fyret.
Mange bruker å gå der spesielt av lokalbefolningen men også andre.
Total avstand er oppgitt til å være 2,5 km hver vei
Du kan gå videre fra fyret ut til Julshamna som er en tidligere handelshavn og her er det bygd en fin gapahuk med grillplass. Den er åpen for alle og om du har med mat så kan du jo ta den der.

Det trengs ikke noe spesielt utstyr for å gå denne turen. Vanlige joggesko går helt fint.
Stranden er også et populært sted for surfere de dagen bølgene slår inn.



Anbefaler et stopp om du er i området.






mandag 26. august 2024

Atlanterhavsveien

 Atlanterhavsveien

Å ta en kjøretur på Atlanterhavsvegen, eller Atlanterhavsveien, føles som å skumme over havet, ettersom veien svinger seg fra holme til holme over sine åtte broer. Jeg anbefaler på det sterkeste et stopp på Eldhusøya som har stor parkering og tilbyr en rullestoltilgjengelig, forhøyet tursti åpen hele året, perfekt for alle . Det finnes også en liten kiosk og åpne toaletter der.

Atlanterhavsveien en del av Nasjonal turistveg og som «Vegen i havet». Flere har omtalt kjøreturen som verdens vakreste bilreise. Du må ta deg tid til mer enn å bare se utsikten fra bilen. Ta en stopp på en av de mange rasteplassene.

Veien er et kunststykke hvordan den er laget. Den stod ferdig i 1989. I løpet av de 6 årene det tok å bygge veistrekningen var det hele 12 orkaner i dette værharde området og gjorde arbeidet til en utfordring for veibyggerne.

Anlegget ble åpnet i 1989 og var den første tiden som en betalt bomvei. Bommen ble fjernet i juni 1999. Atlanterhavsveien er et av landets best besøkte naturbaserte turistattraksjoner.

Atlanterhavsvegen er 8,3 km lang og går mellom Romsdal og Nordmøre i Møre og Romsdal. Opprinnelig var atlanterhavsvegen en 8 274 meter langt vei på fylkesvei 64 mellom Vevang i Eide og Kårvåg i Averøy som avløste fergesambandet mellom Ørjavik og Tøvik i de to kommunene. Senere har Eide blitt slått sammen med Fræna kommune og fått navnet Hustadvika kommune etter området i havet som er kjent i seg selv.

Når naturen stormer og uværet er på sitt heftigste er stedet veldig populært å oppleve. Det finnes utallige filmer og bilder av bølgene som slår over veien. Mange går ut på svabergene for å komme nærmest mulig og glemmer risikoen at det plutselig kommer ei bølge som er mye større enn de andre. Flere ganger har folk blitt tatt av bølgen og dratt ut i vannet. Jeg har sett det også men heldigvis gikk det bra den gangen. Det er viktig å tenke over hva en gjør og ikke risikere livet for «det» bildet. 

Veien er en av 10 farligste veistrekninger i verden.


Noen bilder fra uværet og hvor en ser flere stående i risiko for å bli tatt.







søndag 25. august 2024

Nord Vest i Norge

 Norge er et langstrakt land med mye flott natur. Siden vi bor i Møre og Romsdal vil vi prøve å informere om nye spennende steder du kanskje ikke vet om men også ha med de mer kjente som trekker turister fra inn og utland hit hele året. 

Bli kjent med Møre og Romsdal fra en annen side, fra et annet ståsted. La oss sammen bli kjent med en av de vakreste og mest sjarmerende regionene i Norge! Møre og Romsdal ligger på Nordvestlandet og er populært for: fantastiske fjorder, det imponerende landskapet, de mange øyene og daler, til de mest kjente turistmålene, inkludert Atlanterhavsveien, Geiranger, Trollstigen, Innerdalen, Ålesund og med en rik historie om regionen.

Møre- og Romsdalsregionen er slående med sine naturlige kontraster. Her finner du store variasjoner av landskapet, på relativt korte avstander: Høye fjell med snødekte topper, isbreer, klipper og åser med grønne topper, fjorder som strekker seg langt inn i fjell og vidder, strender mot kyst og hav.



Vi lever i moderne teknologis tid, hvor det er mulig å finne alt "hjertet begjærer" på sosiale nettverk og internett, men hvis du ønsker å reise til Norge, finner du ofte beskrivelser av de mest populære attraksjonene. Derfor vil jeg tilby å se region Norge, Møre og Romsdalen fra mitt ståsted... er du klar??? La oss gå!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...