søndag 15. mai 2011

Tur til Runde


Da har vi hatt ei helg på fugleøya Runde ytterst på søre sunnmøre. Kom dit fredagskvelden og tok beina fatt og kom oss til toppen der Lundefuglene skulle være. Det var endel fugl men det var sent på kvelden og været var overskyet så ikke det helt beste lyset. En del bilder ble det av de litt spesielle fuglene. Lørdagen startet med båttur rundt øyen der vi fikk se en god del arter både på sjøen og i fjellet. Ørnene mesket seg med fugl som de fanget enten i lufta eller mens de ligger på reiret. Sjøen var ikke av det stilleste laget så å prøve å få med motivene mellom bølgene var ikke alltid like enkelt. Noen av bildene kan dere jo se her fra turen.
Storjoen holdt til i terrenget der vi gikk opp til fjellet.
Toppskarven var det endel av også på nordsiden av øyen.De to neste bildene har Siri tatt. Det første er av havsule og det siste av ørnen som herjer i fuglefjellet, her med en fugl i klørne.

3 kommentarer:

 1. Dette så moro ut, har planer selv om å ta en tur til Runde senere i mai. Fine bilder.Ha en god uke.

  SvarSlett
 2. Her var det mye bra,
  likte bildene av lungefuglene best.
  Det aller første falt mest i smak.

  Ruben

  SvarSlett
 3. Takk for kommentarene. Ja det blir nok ikke siste gang vi drar dit. Må prøve en gang senere i juni når lundene kommer med nebbet fullt av fisk til ungene. I fjor kom det visst ikke en eneste fugl sier de så alle ungene døde... Håper ikke det skjer i år men at de kommer i hopetall med fisk.

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...